dissabte, 17 d’octubre de 2009

dijous, 15 d’octubre de 2009

MAPA DEL RECORREGUT
Extret del llibre SERRA DEL MONTSANT -excursions pel parc natural- (ED. Piolet) de Jaume MAS ROCA

dimarts, 13 d’octubre de 2009

ANAR BEN CALÇATS

Quan anem a la muntanya cal donar importància al calçat que portem. De la mateixa manera que a la platja anem amb xancles, o per fer la mitja marató de Tarragona ens calcem unes bones wambes, no s'ha de menystenir una excursió per senzilla que sembli, ja que sempre hi ha una roca o una arrel que poden deixar en evidència les nostres articulacions. Deixeu-vos aconsellar pel vostre botiguer preferit a l'hora de adquirir una sabata de caminar. Avui en dia hi ha moltes possibilitats i models amb una àmplia gama econòmica que permet trepitjar camins amb comoditat i oblidar les "camper" per un dia. Això sí, si sou de soca ferma o de nissaga vella, potser en tindreu prou amb un parell d'espardenyes de veta a l'estil dels de Villadencís, un poble de Catalunya on cada tres anys organitzen la pujada al Cartuiró, un cim que ombreja la bonica vila. La jugada consisteix en pujar fins el cim de la muntanya calçats amb espardenyes de veta (modalitat valenciana, balear, vallenca o de Matagalls) El cim, de gairebé 2000 metres, està nevat durant el mes de febrer, data en la qual s'organitza la cursa. Habitualment l'ascensió dura unes quatre hores en èpoques seques, però amb temps de neu hi ha qui triga menys de dues hores. L'arribada dels i de les participants clou amb una missa de campanya protagonitzada pel mossen del poble que, tradicionalment, oficia amb xiruques i mitjons tèrmics (veure article sobre mitjons amb bateria) Són d'admirar els salts d'alegria que realitzen els participants durant la celebració de l'eucaristia. En acabar l'ofici religiós s'ofereix un vermut en honor dels esforçats atletes, però ningú s'hi queda al. elegant que es fa tard per dinar i tal. A aquesta cursa se l'anomena "Cursa dels Barrufets". Tot i que hem provat d'esbrinar el motiu d'aquesta denominació no n'hem tret aigua clara. Si us cal més informació podeu anar a http:www.viladencis-barrufets.cat // demaneu per la senyora Contxita.

dilluns, 12 d’octubre de 2009

PRIMERA SORTIDA. ALBARCA-SANT JOAN DEL CODOLAR


TARDOR 2009
Primera Sortideta del curs 2009-2010
Albarca –Sant Joan del Codolar de Cornudella
Dia de sortida: diumenge 25 d’octubre
Punt de trobada: platja de l’Arrabassada (xiringuito)
Hora sortida de Tarragona: 10 matí
Hora començament caminada(aproximada) 11 matí
Durada de l’excursió: 1,30 / 2 hores anada . Tornada pel mateix camí
Ruta: tram del Camí dels Cartoixans i Camí de la Llisera sortint d’Albarca fins arribar a l’ermita de Sant Joan del Codolar
Desnivell: poc apreciable
Dificultats: el camí transcorre, en molt bona part , per una cinglera. Cal extremar les precaucions (agafar els nens de la mà)
El terreny està constituït principalment per brolla i per tant desproveït d'arbreda . En cas de que el sol acompanyi paga la pena portar barret.
Punts d'aigua: Sant Joan del Codolar te font... ara mateix no recordo si a Albarca n'hi ha... no oblidis la cantimplora.
McDonalds més proper: 40 kmts (ho sento...)
PLANS: Anar caminant pleret i vigilant les timbes, gaudint del terreny abrupte però accessible i de les vistes de la serra que fortifica el Montsant. Pel camí ens trobarem un “bolet petrificat” i durant tot el recorregut ens acompanyarà el bruc d’hivern, florit amb les seves millors vestidures. En arribar a l’ermita de Sant Joan podem dinar a la plaça i recuperar les forces a l’ombra o a la font. Després de fer-la petar o de la migdiadeta podem tornar pel mateix camí fins a Albarca.