dijous, 21 de gener de 2010

SEGONA SORTIDETA 2009-2010. LA FORADADA DE MONTRAL

HIVERN 2010
Segona Sortideta del curs 2009-2010
Montral-roca Foradada-Montral
Dia de sortida: diumenge 31 de gener de 2010
Punt de trobada: platja de l’Arrabassada (xiringuito)
Hora sortida de Tarragona: 10 matí
Hora començament caminada(aproximada) 11 matí
Durada de l’excursió: menys de 2 hores anada . Tornada pel mateix camí
Ruta: Montral, Punta Coroneta, Serrat dels Avenca, roca Forada
Desnivell: divertit
Dificultats: Com sempre la prudència és una bona aliada
Sender que fa de bon caminar.
Punts d'aigua: Som d’ un pais més aviat sec. Montral té aigua, però més val proveir-se d’una cantimploreta que pot venir plena de casa.
Distància fins a les fonts del Nil: Pufff!
PLANS: Anar caminant fins arribar a la Foradada. Pel camí podem gaudir de l’avenc de l’Os (un forat a la vora del sender que perfora en vertical el terreny) Ens fem unes fotos sota l’arcada de la foradada i la fem petar una estona: “Oh que bonic i tal...” després retornem una mica el sender i dinem en un petit prat que hi ha als peus del turonet de la Foradada. Si fa frescota no ens entretindrem massa i farem camí de tornada fins Montral.

EL CONCURS DE FOTOS

EP, QUE NO VAL A BADAR. Vam convocar un concurs fotogràfic a la darrera Sortideta i es van presentar vàries obres. No ens hem oblidat del premi, és clar. En el transcurs de la segona Sortideta farem pública la decissió del nostre jurat. Qui haurà guanyat? I el premi?... tot arribarà.

SEGONA SORTIDETA 2009-2010. LA FORADADA DE MONTRAL


SEGONA SORTIDETA
ANEM A LA ROCA FORADADA

Caram, com han apretat el fred, i la pluja, i el vent del nord i el del sud i de… ens tenien mig espantats pensant que la cargolada de l’Arrabassada no podria veure sol solet, però ves per on que de cop i volta tot va aclarint-se i tornen les ganes de trepitjar muntanya.
Per celebrar que “sortim del forat” hem pensat que podríem visitar la Roca Foradada de Montral. Per a uns, les roques foradades són fenòmens geològics, i per altres ditades de gegants. No hi fa res. Tots hi cabem si no ens fa res anar apretadets. El que sí que és cert és que aquestes curiositats atreuen el interès de tot bon excursionista. Us hi apunteu? No és una excursió massa llarga i permet boniques vistes de Mont-ral i un camí boscà per on podria haver passat fa mitja hora una bruixeta entremaliada. La major part del camí transcorre entre cobricels i també hi ha l’al·licient d’alguna grimpadeta superfàcil que farà les delícies de la canalla. Us proposem sortir de Montral i anar fent fins a veure cim . Ja ens agradaria quedar-nos als peus i gola de la foradada a fer el dinar, però el terreny ho desaconsella ja que és molt rost i no podriem treure l’ull dels nostres joves exploradors